معاون آبخيزداري منابع طبيعي و آبخيزداري استان مهمترين دليل کنترل فرسايش خاک را حفظ خاک حاصلخيز موجود به عنوان بستر باارزش براي توليد دانست و گفت: اگر اين امر مورد توجه واقع نشود موجب افزايش روزافزون رسوب در رودخانهها و مخازن ذخيره آب خواهد شد.

به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، حسين بهرامي معاون آبخيزداري منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال و بختياري در گفتوگو با
جهانبين نيوز اظهار کرد :با توجه به نقش و جايگاه مردم و مشارکت موثر آنان در حفظ، احياء، توسعه و بهرهبرداري بهينه از منابع طبيعي وبه منظور توانمندسازي جوامع محلي و توجه به ظرفيت اکولوژيکي و انساني اين استان اين معاونت در چهار حوزه آبخيز الگويي درقالب پروژههاي بيولوژيک با آموزش و حمايت آبخيزنشينان اقدام به کشت گياهان دارويي از جمله موسير نموده است.
وي بيان داشت: دراين راستا بايک نگاه جامع و نظاممند و اهتمام به نقش الگوسازي و آموزش آبخيزنشينان با هدف توسعه پايدار و حفظ منابع آب و خاک با مشارکت مردم نسبت به کشت موسير به ميزان ۸ هزار کيلوگرم درسطحي معادل ۱۶ هکتار اقدام شده است.
وي مهمترين دليل و ضرورت کنترل فرسايش خاک را حفظ خاک حاصلخيز موجود به عنوان بستر باارزش براي توليد دانست و گفت: اگر اين امر مورد توجه واقع نشود موجب افزايش روزافزون رسوب در رودخانهها و مخازن ذخيره آب خواهد شد.
بهرامي ادامه داد: استفاده نادرست يا رها شدن اراضي شيبدار، بازده اقتصادي آن را کاهش داده و بستر توليد منابع باارزش خاک را از بين ميبرد.
وي خاطرنشان کرد: جلوگيري از اين روند جز با مشارکت بهرهبرداران و ذينفعان محلي امکانپذير نميباشد.
معاون آبخيزداري اين اداره کل گفت: به همين منظور طرح تغيير الگوي کشت اراضي شيبدار يا بطور کلي اقتصادي کردن عرصههاي مذکور به صورت پايلوت يا نمونههاي الگويي در جهت افزايش ميل و رغبت بهرهبرداران براي حفظ عرصههاي منابع طبيعي ميتواند بسيار کارا و مفيد باشد.
وي همچنين هدف اصلي اين طرحها را حفظ و بهرهوري بهينه از آب، خاک و اراضي دانست و تاکيد کرد: با رسيدن به اين هدف اصلي، اهداف ثانوي از جمله توسعه ظرفيتهاي جوامع محلي، کاهش فرسايش ناشي از عوامل فرساينده در اراضي لخت و شيبدار و در نهايت کاهش رسوب در مخازن پايين دست را به دنبال خواهد داشت.